maanantai 11. toukokuuta 2015

Sarjakuvaromaani: Tintin seikkailut, Sininen lootus // Aki Pietikäinen

Kirjan, jonka luin, on kirjoittanut belgialainen Herge. Valitsin kirjan, koska en usein lue sarjakuvia, paitsi silloin tällöin Aku Ankka-lehtiä. Olin jo lähdössä kirjastoon, mutta kirja löytyikin kotoa kirjahyllystä. Odotin sarjakuvakirjalta jonkinlaista juonta ja, että paha saisi palkkansa.

Sarjakuvan tyyli on yksityiskohtainen ja hyvin tarkka. Kuvat on piirretty yksityiskohtiin panostaen ja erilaiset kohtaukset ovat poikkeuksetta selkeitä ja hyvin piirrettyjä. Joissakin ruuduissa on jopa valokuvamaisia piirteitä, mikä toi tarinaan omalla tavallaan lisää tunnelmaa. Kuvista voi huomata, että taustatyöhönkin on käytetty aikaa, koska erilaiset kulkuneuvotkin ovat niin aidon näköisiä.

Tarinan juoni rankasti tiivistettynä on, että Tintti saatta vankilaan Kiinassa oopiumkauppaa pyörittäneen japanilaisen. Sarjakuvassa kaikki eri malaiset ihmiset on esitetty melko stereotyyppisesti. Toisaalta kirjassa on kohtaus, jossa selvitetään ennakkoluuloja kiinalaisia kohtaan, mutta kaikki japanilaiset ovat kuvattu rumina ja he kaikki muistuttavat toisiaan. Sarjakuvan teemoina voitaisiin pitää rikollisuutta ja seikkailua.

Luettuani kirjan, olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvä juoni oli ja kuinka tarkasti piirrettyjä ruudut olivat. Kuvat ja juoni olivat mielenkiintoisia ja tarinassa oli jännittävät ja hauskat hetkensä.

4 kommenttia:

  1. Itsekkin olen saman kirjan lukenut ja hyvä oli :) -Samuel

    VastaaPoista
  2. Löysitkö teoksesta mitään negatiivista? -Anni

    VastaaPoista
  3. Onko tarinassa ennalta odotettavia käänteitä? -Marja-Leena

    VastaaPoista
  4. Onko kyseisellä teoksella muita osia? Jos on aiotko lukea ne?

    VastaaPoista