torstai 14. toukokuuta 2015

SARJAKUVAKOKOELMA/ SIMPSONIT-NAURUPOMMI // JENINA RAHKOLA

Valitsin runokokoelman rinnalle tämän sarjakuvakokoelman, vaikka sarjakuvat eivät luo minuun erityistä vaikutusta. Simpsonit - Naurupommi on julkaistu vuonna 2007. Kirja ei ole alkuperäisesti kirjoitettu suomeksi, joten Henrik Laine on kääntänyt tämän suomen kielelle. Kirjan alkuperäinen nimi on Simpsons comics belly buster. Kirjan on julkaissut Readme.fi.

Kirjassa esiintyy tunnetun springfieldin rakastettavat ja vähemmän tykätyimmät hahmot. Nämä hahmot seikkailevat tässä ihan ensimmäisessä Simpsonit - sarjakuvakirjassa. Kirjassa on monia eri sarjakuvia ja monia eri aiheita, joka oli mielestäni erittäin hienoa. Kiinnostus pysyi yllä sarjakuvien ajan, koska ne oli jaoteltu eri osiin.

Sarjakuvat on piirretty hyvin selkeästi ja värejä on käytetty rutkasti. Värit antoivat suurta plussaa koko kirjalle, koska värikkäät kuvat innostavat paneutumaan kirjaan paljon tarkemmin. Minulle ainakin värillisten sarjakuvien lukeminen on paljon helpompaa, kuin värittömien. Oma mielipiteeni kuvista ja niiden teksteistä ovat sekä positiivia, että negatiivisia. Joitakin yksittäisiä kuvia oli täytetty liikaa puhekuplilla, joten itselleni niiden seuraaminen oli hankalampaa kuin ne joissa puhekuplia oli vain pari kappaletta. Tämä on kuitenkin vain lukijasta itsestään kiinni.

Valitsemalleni sarjakuvakirjalleni tyypillinen piirre on vitsit. TV- sarjoissa Simpsonit esiintyvät myös hauskuuttamassa ihmisiä ja tämä sama piirre esiintyi tässä kokoelmassa. Tämä piirre on kanssa yksi positiivisista kohdista, koska itse henkilökohtaisesti tykkään lukea vitsejä.

Kirja oli kokonaisuudessaan hyvä. Tykkäsin lukea sitä, mutta sarjakuvat eivät vielä kovin innostaneet minua. Haluisin kumminkin poiketa vanhasta ja ottaa semmoisen kirjan, joka ei aina ole vaihtoehtona ykkösenä. Suosittelisin kirjaa enimmäkseen nuorisolle, mutta vanhemmatkaan ihmiset eivät ole pois suljettuja! Kirjassa on kumminkin humoristisia kohtia, jotka saattavat viihdyttää myös aikuisia.


8 kommenttia:

  1. Kuinka pitkiä yksittäiset sarjakuvat olivat sivumäärältään kyseisessä teoksessa? -Topi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksittäiset sarjakuvat olivat kaikki eri pituisia, joten on vaikea arvioida sivumäärää jokaiselle. Luulisin että 20-40 sivua on kumminkin hyvin kuvaavaa jokaiseen yksittäiseen sarjakuvaan.

      Poista
  2. Miten meni lukeminen näin omasta mielestä? -Julius

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjakuvat eivät ole mitenkään suosikkejani, joten lukeminen ei ollut yhtä viihtyisää kuin monen muun kirjan. Kirja oli kyllä myös osittain viihdyttävä, joten ei sen lukeminen niin tylsää ollut kuin olisi voinut olla.

      Poista
  3. Oliko sarjakuvissa samoja tapahtumia, kuin tv-sarjan jaksoissa?

    -Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Televisiosta tuleva Simpsonit- sarja ei ole minulle ollenkaan tuttu, joten en osaa sanoa, että pohjautuiko nämä sarjakuvat tunnettuihin jaksoihin tv:stä.

      Poista
  4. Oliko kirja tyyliltään samanlainen, kuin sen alkuperäinen TV-sarja? -Otto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat hahmot tottakai esiintyivät myös kirjassa, mutta televisiosta tulleet Simpsonit jaksot eivät ole minulle yhtään tuttuja. Luulisin niiden kumminkin olevan hyvin samanlaisia.

      Poista