sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Sarjakuvakokoelma: Tintin Seikkailut 16 // Wiljami Hietala



Luin belgialaisen sarjakuvataiteilija Hergên luoman Tintti sarjakuvakokoelman 16. sarjakuvan, "Yksisarvisen salaisuus". Teos on 62 sivua pitkä ja sen on suomentanut Heikki ja Soile Kaukoranta. Teoksen suomenkielinen versio on julkaistu vuonna 1976.
Sarjakuvan päähenkilö Tintti on nuori lehtimies ja matkailija. Hänen tuttavapiiriinsä kuuluu uskollinen lemmikkikoiransa Milou, kapteeni Haddock, etsivät Dupont ja Dupond ja monet muut hahmot.
Tintti sarjakuvan juonelle on tyypillistä se, että siinä kehittyy jonkinlainen ongelma ratkaistavaksi loppua kohden. Esimerkiksi sarjakuvassa "Yksisarvisen salaisuus" Tintti päättää ostaa ystävälleen kapteeni Haddockille kirpputorilta pienoismallin hienosta laivasta, jonka sisältä löytyykin salaperäinen käärö joka on johtolanka vanhalle merirosvo aarteelle.
Sarja sisältää monia eri lajityyppejä, meriseikkailuista tieteisfantasiaan. Tintin seikkailut sisältävät tyypillisiä 1900-luvun aiheita teemana. Esimerkiksi rikollisuus, aarteen etsintä ja alkoholismi ovat hyvin usein sarjakuvissa mukana.
Tintti sarjakuvat ovat tarkoitettu kaiken ikäisille ja ne ovat mukaansa tempaavaa, mielenkiintoista luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti