maanantai 11. toukokuuta 2015

Sarjakuvakokoelma: Aku Ankan taskukirja esittää: Rikosten poluilla // Alex Stepanoff

Aku Ankan taskukirja esittää: Rikosten poluilla on kovakantinen Ankkalinnan fiktiiviseen kaupunkiin sijoittuva sarjakuvateos, joka sisältää 336 sivua. Se tarjoaa dekkari- ja rikosteemojen ympäriltä valittuja tarinoita, jotka on koottu Aku Ankan taskukirjoista. Sarjoissa seikkailevat Akun ja Mikin lisäksi tutut lainvalvojat kuten poliisimestari Sisu sekä tietenkin luihut konnat, kuten Karhukopla, Mustakaapu ja Musta Pekka. Vaikka tarinoissa on sama teema, ne eivät liity toisiinsa millään tavalla eivätkä ole toistensa jatko-osia.

Vaikka kyseessä ovat Aku Ankan sarjakuvat, jotka tunnetusti sisältävät runsain määrin fiktiota, odotin kirjan tarinoilta kuitenkin jonkinlaista realistisuutta. Odotin myös, että kirjan lukija saisi ottaa kantaa rikoksiin ja pohtia, kuka rikosten takana on. Kirjan lukemisessa meni jonkin aikaa, koska sitä ei voinut lukea ilman, että tarinoihin ottaa kantaa mielessään. 

Suosittelen kirjaa kaiken ikäisille, koska kirjan huumori sopii kaikille ja sen aiheet ovat mukaansatempaavia. Vaikka joihinkin tarinoihin tarvitaan omaa päättelykykyä, kupletin juoni on loppujen lopuksi aika helppoa ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti