tiistai 12. toukokuuta 2015

Runokokoelma: Ilman sinun rakkauttasi //Jasmin Vehmaa

Arno Kotron runokokoelma Ilman sinun rakkauttasi on julkaistu vuonna 2007. Runokokoelma sisältää kirjat Sanovat sitä rakkaudeksi (2003) ja Musta morsian (2005). Runokokoelmassa pohditaan parisuhdetta miehen että naisen näkökulmasta. Runojen teemana on rakkaus ja ihmissuhteet, jonka voikin jo aika hyvin päätellä runokokoelman nimestä. Runoja on helppo seurata ja lukeminen ei itsestäni tuntunut vaikealta. Rytmitys on melko samanlainen runoissa. Sanovat sitä rakkaudeksi runossa kuuluu miehen ääni ja Musta Morsian runossa naisen. Runokokoelmassa esiintyy myös hiukan englantiakin. Kotro on tehnyt teksteistä mielenkiintoisia koska ne ovat monille arkisiakin, pohditaan rakastaako toinen toistaan jne. Runojen tunteet ovat koskettavia ja runoista voi huomata että ne ovat yksityisiä ja mahdollisesti omakohtaisia. Musta morsian runossa tekstiä on kirjoitettu vähän eri tyylin kuten siinä on pidempiä säkeitä kuin Sanovat sitä rakkaudeksi runossa. Musta morsian on kuin vastaus Sanovat sitä rakkaudelle.
Eniten minuun kiinnitti huomio Sanovat sitä rakkaudeksi viimeiset säkeet, koska ne herättävät tunteita monella tapaa.

enää en toivo että rakastat
minut ehjäksi

riittää kun vihaat
minusta kaipuun pois

5 kommenttia:

  1. Herättivätkö muut runot sinussa vahvoja tuntemuksia? Löytyikö runojen joukosta jotain toista yhtä erityistä kohtaa?

    - Milja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtääkseni kirjassa oli vain kaksi pitkää runoa tai siltä se ainakin tuntui. :D Mutta useat kohdat kyllä herätti tunteita. Ja ei löytynyt toista kohtaa joka olisi ollut niin mieleenpainuva.

      Poista
  2. Nuo säkeet joita lainasit kuullostavat aika tutuilta. Olen varmaan törmännyt niihin joskus netin ihmeellisessä maailmassa. No joka tapauksessa minua kiinnostaisi tietää, että mistä tuo nimi Musta morsian oikein tulee. Miksi juuri MUSTA morsian eikä vaikka pinkki?
    - Veera K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin mahdollista että oletkin👏 Ei minulle ilmentynyt missää vaihees kirjaa miksi on just musta mutta se sopii kyl kokoelman teemaan niin oisko siks😕

      Poista
  3. Oletko aiemmin lukenut runoteoksia? Luettuasi runokokoelman, mitä mieltä olet runojen lukemisestä yleensä? Haluaisitko lukea tulevaisuudessa muita runokokoelmia?

    -Krista-

    VastaaPoista